Allsångskonserterna 30 år

Tusentals barn invaderade Uppsala Konsert & Kongress när allsångskonserterna firade 30 år.

Scengruppen från Uppsala kulturskolas allsångskonserter 2017.

Några av rollfigurerna i föreställningen "Trollkarlen som försvann".
Bakre raden: Trollkarlen från Indialand (Fredrik Ström), Den gråtande trollkarlen från Moskva
(Magnus Fagerberg), Den dansande prinsessan (Erika Ranhagen), Fiona (Evelina Roos).
Sittande: Helena Hyena (Helena Parrow).
Foto: Roland Ericson

Årets föreställning hade titeln "Trollkarlen som försvann", och handlade om hur flickan Fiona lyckas trolla tillbaka Trollkarlen från Indialand med hjälp av Helena Hyena, Djungelhäxan och den gråtande trollkarlen från Moskva. Och inte minst den magiska orkestern. 

"Vi börjar föreställningen där Lennart Hellsings sång 'Trollkarlen från Indialand' slutar", säger Helena Parrow som står för manus och regi, är ledare för den medverkande barnkören Svalorna och dessutom spelar rollen som Helena Hyena, till UNT TV. "Han har trollat bort sig själv, och vi ska försöka trolla fram honom igen. Då får vi färdas runt om i världen och hitta olika saker som behövs till en trollformel. Och så småningom... jag vill inte avslöja allt för mycket... så blir det ett lyckligt slut." 

De sedvanliga fyra föreställningarna i Stora salen på Uppsala Konsert & Kongress blev en stor succé hos barnen som både fick sjunga, dansa och bli presenterade för orkesterns olika instrument. 

Medverkade gjorde Uppsala Paradorkester, Uppsala kulturskolas kammarorkester och kören Svalorna, samt en scengrupp regisserad av Helena Parrow. 

Se hela inslaget på UNT TV

Se ett inslag om allsångskonserterna på SVT Uppsala

14 februari 2017