Ansök till Uppsala kulturskola

Ansökan till Uppsala kulturskola sker via eKulturskola.

Uppsala kulturskola är en populär verksamhet och vi har kö till de flesta av våra instrument. Vi hör av oss så snart det finns en plats ledig.

När får jag plats?

Vi tar kontakt när en plats blir ledig. Det sker oftast vid terminsstart men kan också ske mitt under en termin. Du har rätt att tacka nej en gång och fortfarande stå kvar i kön. Andra gången du tackar nej förlorar du din köplats.

Terminsavgift

När du har tackat ja till en plats och fått en tid av din lärare är du betalningsskyldig för hela terminen.

Köplatser

Du kan stå i kö till tre olika kurser samtidigt, men endast spela ett instrument i taget.

Kan jag delta i flera kurser samtidigt?

Du kan endast vara antagen till en instrumentkurs i taget på Uppsala kulturskola. Du kan dock kombinera en instrumentkurs med en kurs i antingen dans eller teater. Observera dock att familjeavgiften endast gäller en kurs per barn. Även kursen musikterapi kan du delta i samtidigt som du är elev i en annan kurs. 

Kör och orkester

Kör och orkester räknas som tilläggsundervisning och är kostnadsfritt om du spelar ett instrument hos oss. Du kan även delta i kör separat. För information om avgift för endast kör se rubriken "avgifter" i högerspalten.

Byta kurs

Du får börja i den kurs du har ansökt till där det först blir en plats ledig, om kursen inte är ditt förstahandsval kan du fortsätta stå kvar i kön till ditt förstahandsval. När du kommer in på ditt förstahandsval stryks ditt andrahandsval. Du kan också ansöka till en annan kurs medan du deltar i en kurs. Byte av kurs sker endast vid terminsskifte.

Vem får delta i Uppsala kulturskolas undervisning?

Uppsala kulturskola har ett kommunalt uppdrag att erbjuda musik-, dans- och teaterundervisning till elever mellan 6 och 20 år. För att kunna anmäla dig till Uppsala kulturskola måste du vara folkbokförd i Uppsala kommun.

Ämnen med kortast kötid just nu:

Oboe
Fagott
Nyckelharpa

Mer information

Sara Nylund Wass
Skoladministratör
22 januari 2016