Erasmus+-orkestern

Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdomar och idrott. Programmet har en budget på 14,7 miljarder euro och ska ge över fyra miljoner européer möjlighet att studera, praktisera och få andra erfarenheter utomlands.

Uppsala kulturskola har beviljats medel ur Erasmus+ tillsammans med Saint-Sébastien-sur-Loire, Frankrike och Torrelavega, Spanien för att genomföra ett utbytesprogram med start höstterminen 2020.

Programmet är treårigt och riktar sig till ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern med musikinriktning som är elever på Uppsala kulturskola, och syftar till att utveckla och stärka musikalisk och pedagogisk kompetens hos deltagande elever och lärare. 

Antagningen till orkestern gjordes genom provspelning och intervju i början på hösten 2020 (man bör kunna läsa noter bra och ha en god spelvana på sitt instrument). Eleverna kommer att spela i orkester/ensembleform varje vecka samt delta i utbytesresor där vi spelar tillsammans med ungdomar från Spanien och Frankrike. Resekostnader betalas av Erasmus+. 

Omfattning 

  • Undervisningsstart oktober 2020 (OBS! Undervisningsstarten har skjutits fram på grund av Uppsalas just nu hårdare restriktioner kring Covid-19.)
  • 60 minuter ensemblespel/vecka. 
  • Deltagande i Uppsala kulturskolas festivalvecka i maj 2021. 
  • Utbytesresa resa till Frankrike vårterminen 2022 (cirka en vecka, datum meddelas senare). 
  • Utbytesresa resa till Spanien vårterminen 2023 (cirka en vecka, datum meddelas senare). 

Covid-19  

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning. Resorna till Frankrike och Spanien kan förläggas senare om  pandemin inte tillåter resande.

Erasmusorkestern 2020–2021

Stråk
Fyra fioler och en cello.

Blås
Två fagotter, tre klarinetter, en oboe, två saxofoner, två tvärflöjter och ett valthorn.  

Kompgrupp
Gitarr, kontrabas, piano och slagverk. 

Ålder: högstadie- och gymnasieåldern
Repetitionstid: tisdagar kl. 18.00–19.00 på Uppsala estetiska gymnasium, Skolgatan 53, sal 6516
Ledare: Marcus Alm och Hanna Carlsson

Logotyp för Erasmus+-projektet.

Mer information

Marcus Alm
Orkesterledare

Mer information

Hanna Carlsson
Orkesterledare
Uppdaterad: